Στην τελευταία μας αναφορά αναφέραμε μείωση της διεθνής τιμής και αύξηση της τιμής της διέλαση .
Με το αποτέλεσμα αυτό η αναμενόμενη διάθεση του αλουμινίου είναι η πτώση. Ένα τέτοιο ζήτημα της διεθνής τιμής αλλά και την αύξηση του δευτερόχυτου υλικού αποτελεί την υποχώρηση της ζήτησης τόσο στην εγχωρία αγορά τόσο και στην διεθνή αγορά. Η διεθνής τάση αλλά και η ζήτηση εντός της Ελληνικής βιομηχανίας είναι εφάμιλλη με την πορεία των εξελίξεων της χώρα ,όπου μετατρέπονται σε τιμές όπως ο Πληθωρισμός και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Αυτές οι δυο τιμές επηρεάζουν άμεσα στην εξέλιξη του αλουμινίου , διότι αποτελεί το μοναδικό μετάλλευμα πρώτης παραγωγής αλουμινίου και ακόμα η παραγωγή του ξεπερνά τους 2.400.000 τόνους ετησίως .
Στις μέρες μας η τιμή του Πληθωρισμού για τον μήνα Μάιο ( 2016-2017 )βρίσκεται στο 1,2% και το Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τρίμηνου 2016 -2017 βρίσκεται στο 0,4%.
Η πτώση του αλουμινίου με βάση την διεθνή τιμή δημιουργήθηκε από αρχές του Μαΐου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στα τελεί όμως του Μαΐου κατέγραψε ανάκαμψη μεγέθους 4% , μια ανάκαμψη όπου δεν κράτησε πολύ αλλά και δεν έδωσε ικανό αποτέλεσμα για τους επενδυτές . Ακόμα και σήμερα σαν βάση τιμής έχει τα 1900 $/mt , όπου καθιστά αξιόπιστη επένδυση πάρα τις μικρές απώλειες όπου έχει υποστεί.