Οι συνεχόμενες γεωπολιτικές αλλαγές που επηρεάζουν όλον τον κόσμο έχει και σαν συνέπεια να διαμορφώνονται και οι τιμές των χρηματιστηρίων .
Έτσι και διάφορες μετοχές όπως είναι και η μετοχή του αλουμινίου έχει υποστεί μείωση . Σε σύγκριση βέβαια με τα προηγούμενα χρόνια ο δείκτης για το 2018 ήταν ενθαρρυντικός . Όμως με την πορεία του μέχρι και το κλείσιμο του έτους, ο δείκτης παρουσίασε μεγάλες διακυμάνσεις όπου δεν ήταν και ικανοποιητικές για το μέλλον .
Συγκεκριμένα παρουσίασε απότομη αύξηση τιμής με 579 μονάδες ανάμεσα σε 15 ημέρες. Με την αύξηση αυτή η μετοχή του αλουμινίου παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο , έτσι για 4 μήνες ο δείκτης δεν έπεσε κάτω από τα 2100 δολάρια ανά τόνο .
Μετά από τον τέταρτο μήνα της ανόδου , ο δείκτης συνεχώς ολίσθαινε μέχρι που έκλεισε ο χρόνος με πτώση ξεπερνώντας τα 1800 δολάρια.
Με την έναρξη του 2019 ο δείκτης αρχίζει να έχει σαν βάση τα 1800 δολάρια ανα τονο , παρόλα αυτά η τιμή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Αντίθετα ο δείκτης του αποθεματικού διαθέσιμου αυξήθηκε κατά 18% από αρχές του Δεκεμβρίου του 2018.
Ο δείκτης PMI της IHS Markit Greece μειώθηκε σε 53,8 τον Δεκέμβριο του 2018 από 54 τον προηγούμενο μήνα. Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μειώθηκε σε ένα χαμηλό εξάμηνο, αλλά παρέμεινε μεταξύ των ισχυρότερων στην ιστορία της σειράς, με τις καθυστερήσεις της εργασίας να μειώνονται με σταθερό ρυθμό. Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες διευρύνθηκαν έντονα, με τις εντολές εξαγωγής να επιταχύνουν σε υψηλό τρίμηνο. Στο μέτωπο των τιμών, ο πληθωρισμός των τιμών των εισροών υποχώρησε το Δεκέμβριο και ήταν χαμηλός των 27 μηνών και το κόστος παραγωγής μειώθηκε για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες, λόγω της αυξημένης έκπτωσης σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πελατών. Τέλος, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έφθανε σε τριμηνιαία βάση, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πελατών και της μεγαλύτερης επένδυσης σε νέες τεχνολογίες. Ο δείκτης PMI της βιομηχανίας στην Ελλάδα αναφέρεται από την Markit Economics.